Selecteer een pagina

Als het een lagere autopolis oplevert, is de helft van de Belgen bereid om zijn of haar verzekeraar het rijgedrag te laten volgen. Dat blijkt uit een bevraging van de verzekerings­sector die verzekeringskoepel Assuralia heeft voorgesteld.

De verzekeringskoepelorganisatie Assuralia heeft een enquête gehouden bij meer dan duizend particulieren en 150 zelfstandigen over de verzekerings­sector. Slechts 23 procent van de bevraagden vindt de verzekerings­producten duidelijk en makkelijk te begrijpen.

“Een kleine meerderheid is bereid om een black box in zijn auto te plaatsen of met een app, verbonden met de verzekeraar, te werken om een korting op de verzekeringspremie te bekomen”, zegt Philippe Colle van Assuralia.

Het rijgedrag is hiermee wel de uitzondering inzake privacy. Meestal staat de particulier er niet voor open om privégegevens te laten gebruiken voor het berekenen van aangepaste premies. Ook vindt bijna 69 procent dat wie onder invloed van alcohol of drugs rijdt en een ongeval veroorzaakt, zelf moet opdraaien voor de kosten in plaats van de verzekeraar.

Het onderzoek focuste ook op verzekeringsfraude. 62 procent van de bevraagden is akkoord met de stelling dat ze te veel betalen voor hun verzekering omdat er mensen frauderen. “Wij ramen al enkele jaren dat in België elke familie 100 tot 120 euro te veel betaalt door fraude”, zegt Colle.

Bron: VRT door Ludwig De Wolf
Artikel: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/01/04/helft-van-de-belgen-ziet-geen-graten-in-zwarte-doos-in-de-auto/

Wenst u meer informatie?

Een persoonlijk gesprek is daarvoor de meest geschikte manier. Zo krijgt uw probleem de aandacht dat het verdient en blijft de discretie waaraan we veel belang hechten gewaarborgd. 

U kan dan ook steeds telefonisch een afspraak maken of ons contacteren via e-mail of het contactformulier.

Edward Pecherstraat 34-36,
2000 Antwerpen

Telefoon kantoor: 03 237 43 10
Muriel Dal: 03 440 97 57
Fax:
03 237 66 55

De contactgegevens van onze advocaten vindt u hier